Hèt Zwols Seniorenkoor voorheen Het Dobbekoor: wie zijn wij en wat doen wij?

10 jaar gelede ontstond het idee om een seniorenkoor op te richten onder de paraplu van WIJZ Welzijn.

Een kleine groep enthousiastelingen en een zo mogelijk nog enthousiaster dirigent Harrie Oud zijn hiermee van start gegaan.  De repetitie ruimte werd wijkcentrum “De Dobbe” waaraan het koor haar naam ontleende. Onder leiding van Harrie groeide het naar een koor van 60 leden dat met 4 stempartijen (sopraan, alt, tenor en bas) een breed samengesteld repertoire bracht, variërend van Hollandse evergreens tot populair en (licht) klassiek.

10 jaar later en na het vertrek van Harrie Oud was het moment gekomen om enige vernieuwing aan te brengen. Dit begon met een nieuwe locatie voor de wekelijkse repetities (op woensdagavond van 19.15 uur tot 21.00 uur) in De Terp aan de Radewijnsstraat. Ook werd een nieuwe dirigent en begeleiding gezocht. Deze werden gevonden in Gert Oosterwijk en pianist Ton Schweitzer.

Dat Gerts aanpak werkt, blijkt wel uit het enthousiasme tijdens de repetities. Aanpassen en vernieuwen van het “bekende”repertoire, nieuwe nummers zoeken en instuderen en het verhogen van de kwaliteit.

Om aan dit laatste voorlopig alle aandacht te kunnen geven worden openbare optredens beperkt tot ongeveer 3 per jaar, maar dan wel in de vorm van een “echt” concert, eventueel aangevuld met extra instrumentale begeleiding en/ of in samenwerking met andere koren of muziekgezelschappen.

Aan optreden bij tehuizen en zorgcentra blijven wij onze meedewerking verlenen. Hieraan beleven zowel de bewoners als het koor zelf veel plezier.

Wat blijft is de motto van WIJZ: “WIJZ daagt uit! Met -, voor en door senioren in Zwolle!”.

Nieuwsgierig geworden; U bent van harte welkom tijdens de repetities en wie weet…..?

Met name de tenoren en bassen kunnen versterking gebruiken.

Home wie zijn wij dirigent agenda contact