Home wie zijn wij dirigent agenda contact

Gert Oosterwijk (1959)

Gert Oosterwijk, geboren en getogen en afkomstig uit een muzikale familie in Zwolle, studeerde aan het Conservatorium voor Muziek en Dans te Tilburg, bij Jean Pennings, alwaar hij het Docerend Musicus diploma behaalde en aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Zwolle, alwaar hij bij Adriaan Valk in 1988 als Uitvoerend Musicus Saxofoon afstudeerde.
Ook heeft Gert de opleiding Schoolmuziek B gevolgd, waarvoor hij in 1995 afstudeerde bij Frans Haverkort en Ab Sandbrink.

Hij werkte gedurende 12 jaar als schoolmuziekdocent aan de Internationale School Eerde te Ommen en ROC Landstede te Raalte en Zwolle. Gedurende 23 jaar werkte hij als saxofoondocent en als Teamleider Muziek bij kunstinstelling De Muzerie te Zwolle.
Als koordirigent had Gert verschillende koren onder zijn hoede waaronder diverse liturgische koren maar ook popkoren en een mannenkoor.

Hij is vanaf de oprichting in 2013 dirigent van het Zwols Saxofoonorkest ‘For Saxes Only’. Onlangs (maart 2018) heeft hij in samenwerking met WIJZ Welzijn Zwolle het mannenkoor Mankracht opgericht.

Gert Oosterwijk is zelfstandig ondernemer GO Sax Music

(www.gosaxmusic.nl)